Осъдиха 26-годишен великотърновец, причинил смърт на пътя на 2,8 г. лишаване от свобода

10:03, 03 дек 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наложиха  наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца, като изпълнението му е отложено за срок от пет години, на 26-годишен мъж от Велико Търново, причинил смърт на пътя, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

Бургаският апелативен съд  e потвърдил осъдителна присъда на Окръжен съд - Сливен, с която на Станислав Борисов е наложено наказание от „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца, като изпълнението на наказанието е отложено за срок от пет години. Престъплението е за причинена от подсъдимия смърт на пътя по непредпазливост.

На  30.08.2014г., на път I-6, до разклона на село Тополиче, общ. Сливен, при управление на лек автомобил, Борисов  е нарушил правилата за движение по пътищата, като е управлявал автомобила с по-висока от допустимата на мястото скорост ( 60 километра в час). С това, подсъдимият предизвикал ПТП с друг автомобил в който пътували четирима  души.

Борисов е осъден за причинена по непредпазливост смърт на пътя на едно лице, както и  средна телесна повреда на още двама. С решението на съда, роденият през 1989 г. във Велико Търново мъж е лишен от право да управлява МПС за срок от пет години.

Решението на подлежи на касационно обжалване и протестиране в срок от 15 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама