Поетесата Лина Борджиева представя новата си книга в Шумен

10:05, 03 дек 15 / Култура 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Мисли за мен като любов” е новата стихосбирка на поетесата Лина Борджиева. Тя ще бъде представена днес от 17.30 часа в Арт студио 3 на Радио Шумен.

Ревю на изданието ще направи преподавателката от Шуменския университет д-р Красимира Колева.

“Новата стихосбирка на Лина Борджиева изненадва със скъсената дистанция между автор и читател, характерна за зрял творец с богат житейски опит. Без да се натрапва,  философският поглед, типичен за ерудираната авторка, личи в темата за любовта, изповядана като сакрална ценност, чрез която можем да се докоснем до Рая. Отличителна черта за творчеството на Лина е, че стиховете й могат да бъдат изпети като в античната литература”, коментира Красимира Колева.

Новата, осма по ред, поетична книга на Лина Борджиева съдържа около 100 текста, разделени в три цикъла. В тях авторката разкрива различните фази на любовта – земната и плътската през духовната до универсалната митологична любов.

Редактор на изданието е литературният критик Иван Карадочев.

Лина Борджиева е завършила българска филология в Шуменския университет, психология и философия в софийската Алма Матер. Носител е на национални и международни награди за поезия.

В момента е преподавател по български език и литература, философия и психология в Националната гимназия по приложни изкуства в Троян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама