Даниел Вълчев да не злоупотребява, скара се Радан Кънев

10:50, 03 дек 15 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не съм аз човекът, който ще изнася информация за това какво сме коментирали на затворено заседание на председателски съвет на Реформаторския блок. В случая Вълчев леко злоупотреби там, без да е председател на партия. 

Така председателят на ДСБ Радан Кънев коментира думите на бившия образователен министър Даниел Вълчев, който вчера заяви, че членове на ДСБ са поискали да бъде снето политическото доверие от просветния министър проф. Тодор Танев. 

"Когато ДСБ иска оставки, това се чува много добре в тази държава, чува се включително и на улицата, ако се налага. Най-малко го разбирате от Даниел Вълчев", посочи Кънев и допълни, че е много некоректно и политически вредно, когато се събира оперативно ръководство на една политическа сила след това да изтича информация под една ли друга форма.  

Той отрече да е имало сигнал от страна на премиера Бойко Борисов, че РБ трябва да помисли за смяна на министрите си. По думите на Кънев двамата са разговаряли в събота. Тогава Борисов е изразил категорична позиция, че е работа на РБ да оцени министрите си и ако има промени, те да бъдат направени също от блока. 

"Моето мнение за мястото на Христо Иванов в кабинета не зависи от мнението на премиера. Той е единственият гарант на съдебната реформа и ако той не е част от кабинета, съдебна реформа няма да има", обяви Радан Кънев. 

Според председателя на ДСБ това означава, че и подкрепа му за правителството би била напълно безсмислена. Позицията на Кънев към реформата и към Христо Иванов била ясна и непоколебима.

Радан Кънев коментира, че наистина има кадри на ДСБ, които са уволнявани от образователния министър, но това не би могло да бъде повод за политическо решение. 

По негови думи трябва да се направи обща оценка в блока за това да остане ли на поста си Тодор Танев. Стана ясно, че все пак оставката на министри е обсъждана в блока, но до решение засега не се е стигнало. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама