24-часова стачка блокира Гърция

11:47, 03 дек 15 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна стачка парализира Гърция днес. Поводът е проектозакон за промени в данъчното облагане на фермерите, уволнения на държавни служители и орязване на заплати и пенсии.

Недоволството на гърците започва от днес с липса на информационен поток, поради 24-часовата стачка на работещите в медиите. Новинарски емиси и поредавания по радиото и телевизиите няма да има от 06:00 днес до 16:00 днес. Няма и днешни вестници, съобщава сайтът grreporter.info.

Заради масовия протест спират влаковете, не работят част от държавните учреждения, затворени са училища и университети. Блокирани са докери и моряци. Болниците в Гърция днес ще работят само с основния си персонал, а градският транспорт ще се движи със закъснения, тъй като някои линии на метрото, автобусите и на тролейбусите няма да са в движение. Участие в масовото недоволство ще вземат и служителите на гръцките железници. Съобщава се и за възможни промени във въздушния транспорт на страната.

Фермери от цялата страна са се събрали на масов митинг пред парламента. Синдикати организират протестни демонстрации в цялата страна. Това е втората по ред 24-часова стачка от встъпването във власт на лявото правителство на премиера Алексис Ципрас дойде на власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама