Работник падна от покрива на силоз на ТИМ в Добрич и загина

12:29, 03 дек 15 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж на 31 години е загинал след падане от 15 метра от покрива на зърнобаза в Добрич, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал на 2 декември, около 9 часа.

Установено е, че при демонтаж на покрива на складово помещение, 31-годишният мъж от с. Ломница пада от височина около 15 метра. Той умира на място. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване.

Зърнобазата се намира по околовръстен път на град Добрич. По информация от Областната инспекция по труда, тя е собственост на „Зърнени храни България“ АД. Мъжът не е имал трудов договор. Тепърва ще се установява какви са били ангажиментите му към фирмата и дали става въпрос за трудова злополука.

По случая е образувано досъдебно производство.

Дружеството „Зърнени храни България“ АД е част от империята ТИМ. То е най-големият купувач и търговец на зърно, опериращ на територията на страната. Дружеството оперира 18 силоза с капацитет       700 хиляди тона, разположени във всички зърнопроизводителни региони. Десет от тях са в Североизточния регион. Зърнобазата в Добрич е с капацитет 40 000 т.

„Зърнени храни България” притежава още „Голяма добруджанска мелница” ЕООД – Добрич, която е третата по големина мелница в България. Освен това, е собственик на 75% от „Порт Балчик” АД, притежаващ 25-годишна концесия на пристанище Балчик.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама