НФСБ гони Поли Карастоянова заради казаните с ракия

12:30, 03 дек 15 / Политика 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният фронт за спасение на България (НФСБ) обявиха, че свалят политическото си доверие от свой депутат от коалицията Патриотичен фронт. Това е Поли Карастоянова, която е и председател на Комисията по култура и медии.

 

Решението бе оповестено от председателя на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg.

 

Карастоянова се е подписала като вносител на "лобисткия" Закон за акцизите и данъчните складове, който бе приет на първо четене в зала преди няколко седмици. Текстовете са с вносител Емил Димитров - Ревизоро (ВМРО) и  променят правилата за варене на домашна ракия, като ракиджийници няма да имат право да притежават съдове за приготвяне на алкохол над 500 литра. Ще се наложи и да варят само в определени месеци от годината. 

 

Намеренията на парламента разгневиха стотици дребни производители, които излязоха на протест. 

 

Идеята на Симеонов и компания е старите правила да се върнат - да се разреши на българските граждани да варят до 1000 литра етилов алкохол без да им бъде налаган акциз. 

 

Поли Карастоянова не е информирала ръководството на партията за намеренията си и според Симеонов тя е била в основата на предвижването и прокарването на промените. НФСБ ще предложи на коалиционния си партньор ВМРО на следващото заседание на Патриотичния фронт тя да бъде изключена от парламентарната група. 

 

"Ще ѝ искаме оставката. Красимир Каракачанов е уведомен след заседанието миналата седмица и е имал време да мисли. Засега сме установили, че само тя е лобист на определени интереси. Ако установим и други в НФСБ, ви уверявам, че ще получат шут", каза разгневен Валери Симеонов. 

 

Според него е повече от явно, че чрез новите текстове се обслужват интересите на големите производители на спиртни напитки. Така се отваря широко врата за административен произвол - да се атакуват неудобните за НАП производители. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама