12 акта за 10 000 лв. са съставени при акция на Полицията, ДАИ и АПИ срещу превозвачите на дървесина

13:02, 03 дек 15 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализирани полицейски операции за противодействие на незаконния добив на дървесина и разрушаването на пътната инфраструктура от претоварени автомобили, превозващи дърва се проведохапрез последната седмица на територията на РУ – В. Търново, съвместно със служители на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – В. Търново, Областен отдел «Автомобилна администрация» - В. Търново и Агенция «Пътна инфраструкрура».

Съвместните екипи са извършили проверки на 14 товарни автомобила и са съставени 12 акта по Закона за автомобилните превози, Закона за пътищата и Закона за движение по пътищата. 4 акта са съставени на превозвачи на дървесина по чл. 26, ал. 1 от Закона за пътищата, за движение на извънгабаритни и тежки превозни средства, без разрешение издадено от АПИ. За това нарушение закона предвижда наказание глоба от 1000 до 5000 лв., а при повторно нарушение санкцията е от 2000 лв. до 7000 лв.

Служителите на ООАА са съставили 7 акта, от тях един на водач не представил карта за квалификация и удостоверение за психическа годност. Санкцията, която закона предвижда за тези нарушения е до 1 500 лв.

Един акт е съставен на водач, който не е представил в момента на проверката удостоверение за техническата изправност на автомобила и полуремаркето, санкцията е 400 лв. Установен е един водач с изтекъл срок на наказателно постановление и един, чийто автомобил не е минал периодичен технически преглед. Санкцията е 60 лв. Един акта са съставили служители на сектор «Пътна полиция» по Закона за движение по пътищата на водач, без съответното свидетелство за управление на возилото.

Ръководителите на трите институции са категорични, че подобни съвместни акции ще продължат да се провеждат на територията на ОДМВР – В. Търново периодично и внезапно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама