Изцяло подменят подземната инфраструктура по бул. "Васил Априлов" в Пловдив

13:34, 03 дек 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подмяна на централния магистрален водопровод тече в момента на бул. "Васил Априлов", видя репортер на Пловдив Topnovini.bg.

"Тук се сменя цялостно подземната инфраструктура, за да се предотврати бъдещо разкопаване на булеварда поне в близките 10 години", поясни кметът Иван Тотев, който днес инспектира работата на ключовата артерия.

Припомняме, че бул. "Васил Априлов" ще бъде цялостно реконструиран, като на първия етап се работи в участъка от Централна гара до ул. "Любен Каравелов".

Предвидено е изграждане на изцяло нова канализация за отвеждане на дъждовна вода, газификационна мрежа, подмяна на всички сградни ВиК отклонения. След реконструкцията бул. "Васил Априлов" ще е с ширина 14 метра, като са включени и 2 метра велоалея по южния тротоар, кореспондираща с цялата велоалейна мрежа в града.

Ще се подменят и всички осветителни стълбове, което ще стане в края на изпълнението на проекта. Осветлението ще бъде подсилено с двойни тела. Ще бъдат положени и тръби за топлофикационна мрежа. Полагането на тази мрежа в участъка от Централна гара до ул. "Любен Каравелов" ще отнеме около 2 месеца. След това отсечката ще бъде асфалтирана. При добри метеорологични условия участъкът може да бъде отворен за движение в първите седмици на април 2016 г., увери Тотев.

По думите на кмета в края на месец май 2016 г. булевардът ще е готов в участъка до бул. "Пещерско шосе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама