Без видеонаблюдение са само 35 училища в Старозагорско

14:00, 03 дек 15 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От общо 126 училища в Старозагорска област, 35 са без видеонаблюдение. С ограничен достъп на външни лица и в двора на училището са 39 училища, а в 60 училища има осигурено видеонаблюдение и в двора. Община Стара Загора води разговори със специализирана фирма за поставяне на скенери на входните врати на всички училища на територията на града. Това съобщи Татяна Димитрова, началник на Регионалния инспекторат по образование по време на поредната среща между представители на институциите по сигурността, на общините и на частни охранителни фирми, председателствана от областния управител инж. Георги Ранов.

В началото участниците в срещата изгледаха кратък учебен клип, изготвен от ФБР и преведен на български. Той е предназначен за обучение на обикновените служители на фирми и институции и съдържа препоръки за действие при терористична атака.

Представителите на 11-те общини докладваха превантивните мерки, които са взели за повишаване на сигурността. Започналото обследване на нивото на охрана на обществени обекти, училища и здравни заведения трябва да приключи до края на януари във всички общини. В повечето общини ще се увеличи видеонаблюдението чрез поставяне на допълнителни камери на възлови места. Община Гълъбово пък има изготвен проект за система за външно видеонаблюдение на улици, общински обекти, училища, входове и изходи на града, възлови кръстовища

Вече е сключен договорът за съвместни действия при евентуална терористична заплаха между частните охранителни фирми от областта и ОДМВР, стана ясно още на срещата.

През следващата седмица отново ще се проведе среща, на която, освен органите по сигурността и охранителните фирми, ще присъстват и директорите на училищата от Старозагорска област. Предвидено е и провеждането на учебна евакуация в едно от старозагорските училища. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама