"Локомотив" иска от Община Пловдив 81 дка за нова база

14:20, 03 дек 15 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболният клуб "Локомотив" иска терен с площ 81 дка за база, на която да тренират младите гарнитури, съобщи кметът Иван Тотев. Той припомни, че базата на "Ботев" в "Коматево" е доста по-малка, около 52 дка.

Преди две седмици Тотев обяви, че в рамките на година Община Пловдив ще търси общински терен, подходящ за изграждане на база за детско-юношеската школа на "Локомотив", подобна на комплекса в "Коматево".

От "Локомотив" са поискали част от имот с площ 200 дка в район "Тракия". "Ще проведем допълнителни разговори. Трябва да имаме много сериозна аргументация за финансовите възможности на клуба и дали ще е действително в състояние да изгради базата", коментира Тотев.

Кметът се опасява да не се стигне до казус, подобен с концесията на стадион "Ботев", който остана незавършен. Той уточни, че Община Пловдив ще предложи на футболния клуб терен, разположен на бул. "Цар Симеон", зад паметника на хан Крум. Начинът, по който би могла да стартира концесионната процедура, както и обхватът на терена, ще бъдат уточнени много внимателно, увери Тотев. "Не ми се иска да скачаме на нещо голямо, ако не сме убедени, че ще може да бъде завършено", заяви той.

Концесията на стадион "Локомотив" остава актуална тема, потвърди Тотев. Освен това Общината ще предложи на футболния клуб за тренировки общинският терен, ползван от "Векта", за който Общината не е получила нито един наем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама