Собственикът на белия бус кацна на летище "София"

14:31, 03 дек 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вече втори час тече разпитът на собственика на белия микробус с белгийска регистрация, който във вторник предизвика паника на летище "София".

Мъжът кацна у нас по обяд с полет от Брюксел и моментално беше отведен за разпит в полицията.

По думите му той е амбулантен търговец на козметика. Казва се Арташес Тигранян и е на 41 години.

Тигранян е летял със свой приятел – Кеворк Кеворкян, който обясни, че с Арташес разбрали за паниката за бомба в буса едва вчера. Пътувал е до Брюксел, за да оправи документи, заради които не са го пускали да натовари стоката си на кораб.

Третият мъж от буса е брат на Кеворкян. Той е заминал за арменската столица Ереван, защото нямал право да остане повече в България.

Изоставеното превозно средство със съмнителен багаж в него вся паника на Термина 1 и вдигна на крак полиция и пътници на летището във вторник по обяд. Пиарката на летището Даниела Велева каза, че има открита бомба в буса. За няколкото часа, в които течеше оглед на буса, за да стане ясно има ли или не бомба в него, полицейско куче реагира на експлозиви. Вчера главният секретар на МВР заяви, че е възможно вещите в буса, част от които бяха взривени, да са били в досег с взривно вещество. Появи се и версия, че така терористи тестват реакцията на българските служби.

Прокуратурата разследва предизвиканата паника на летището, пиарката на летището беше уволнена, а Бойко Борисов нарече виновните за това „банда некадърници“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама