Dire Straits ще разтърсят "Булстрад Арена" в Русе през март 2016 г.

14:41, 03 дек 15 / Култура 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рок динозаврите Dire Straits ще съберат фенове от цялата страна в Русе, където на 21 март 2016 г. ще изнесат концерт в "Булстрад Арена". Това оповестиха на пресконференция днес организаторите от Loud Concerts, ръководството на залата, както и кмета на Община Русе Пламен Стоилов, който се оказа фен на легендарните рокаджии.

Шоуто, наречено "The Dire Straits Experience" ще бъде представено на сцената в състав от 8 музиканти, двама от които са част от оригиналната група, покорила класациите в златните години на рока. Очаква се да изнесат грандиозно шоу пред русенската публика, която ще може да се наслади на близо 2-часов обзор на цялата дискография на рокаджиите. 

Мартин Стоянов от Loud Concerts коментира, че за тях като организатори е чест, че музикантите са приели поканата за концерт в Русе, тъй като в същото време са имали конкурентно предложение за концерт в Букурещ. Техническите изисквания на бандата също са били много сериозни, но за щастие "Булстрад Арена" е в състояние да осигури всичко необходимо за подобен род изпълнения. За сметка на това билетите ще бъдат на конкурентно цени, като ценовият диапазон ще се движи между 30 и 60 лв. За сравнение бе дадена съседна Румъния, където за такъв концерт се заплаща тройна цена. 

Кметът Пламен Стоилов от своя страна изрази своето удовлетворение не само от факта, че в Русе ще свирят поредните музикални легенди, а и че ще гостува една от любимите му групи. Събитието ще е особено благоприятно и за местния бизнес, тъй като се очаква няколко хиляди фена да посетят Русе, при това не само от България но и от Европа. Той увери, че продължава да се работи усърдно всяка година в града да гостува поне по една световно известна група, а за 2016 плановете няма да приключат само с Dire Straits. Програмата за следващата година вече е наситена с много рок, класическа музика и шоу програми, като Русе започва да се утвърждава като регионален лидер в това отношение, заяви русенският градоначалник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама