Собствениците на казани ще протестират в Пловдив

14:56, 03 дек 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственици на казани от Пловдив и областта излизат на спонтанен протест срещу промените в Закона за акцизите и данъчните складове, заяви Николай Дичев, управител на обект за дестилация, съобщава Радио "Фокус".

Акцията е утре от 9 часа пред сградата на Общината в Пловдив.

Желание да се присъединят към протестиращите в Града под тепетата са заявили и засегнати собственици на малки обекти и от други области, поясни Дичев.

По мнение на недоволните новият закон е лобистки, тъй като се цели са бъде смачкан малкия бизнес и да благоприятства големите в бранша. Промените предвиждат да бъде намален обема на съдовете за дестилация от 1000 на 500 литра.

Има новосъздадени дестилационни, които са теглили кредити за около 200 000 лева за закупуване на съдове, а сега ще трябва да се купуват нови и да правят още разходи. Освен това се въвежда и много кратък срок за работа - от 1 юли до 31 декември. На 90% от хората все още не е готово джибрето до Нова година, каза Дичев.

Освен това много от фирмите са наели работници целогодишно, които ще трябва да бъдат изхвърлени след този срок на улицата, посочи още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама