Обсъдиха възможности за обмен на добри практики между Русе и Азербайджан

15:26, 03 дек 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов прие на официална среща извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България, Емил Каримов. За срещата информира прес центърът на русенския градоначалник.

По думите на Стоилов в страната се наблюдава тенденция в държавната политика за засилване на външните отношения, сближаване и партньорство. „За нас е важно да поддържаме връзка и да си сътрудничим. Ние сме отворени за активен обмен на добри практики и съвместни инициативи“. Това каза  Пламен Стоилов по отношение на предложението на Негово превъзходителство Каримов за възможностите за побратимяването на Русе с град от Азербайджан. 

Кметът представи и развитието на града, инфраструктурните проекти, а по повод провелите се Олимпийски игри в Баку, той каза, че през 2016-а Русе ще бъде Европейски град на спорта. „Това ще окаже положително влияние върху масовия спорт в града, привличайки елитни спортисти на световно ниво и нови туристически групи“. Пламен Стоилов презентира и възможностите за инвестиции в община Русе. Акцент по време на разговора беше летището в Щръклево, благодарение на което Русе ще е първият град в България с общинска летателна площадка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама