Благотворителна изложба помага на онкоболни в Бургас

15:43, 03 дек 15 / Любопитно 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителна изложба от икони ще бъде открита тази вечер в Клуба на моряка на Гаров площад, средствата от която ще бъдат използвани за закупуване на медикаменти на онкоболни от Бургас, съобщиха от Общината. Експозицията ще се открие в 18:00 часа.

Религиозните изображения са на Св. Николай Чудотворец и светци, които покровителстват морето, рибарите и моряците. Изложбата е посветена на празника на Бургас - Никулден.

Инициативата е на Съюза на моряците ветерани - Бургас, Клуб на моряка и "Задруга-Зографите" на онкоболни от града, с ръководител зограф Стоян Христов.

В "Задруга-Зографите" хора със злокачествени  заболявания рисуват фрагменти от икони като вид арттерапия, под ръководството на зограф Стоян Христов.

Всички желаещи да се включат в благородната инициатива могат да закупят икона, включена в експозицията. Освен рисуваните с маслени бои икони на зограф Стоян Христов, ще има и малък размер икони, дарени за каузата от различни храмове.

Изложбата ще остане в клуба до Йордановден, като след 20 декември ще бъдат изложени и икони на Богородица и Исус Христос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама