Наградиха варненски спортисти с увреждания

16:22, 03 дек 15 / Спорт 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортисти с увреждания, спечелили престижни национални и световни отличия, бяха наградени днес по повод Международния ден на хората с увреждания. Стела Енева - национална състезателка по лека атлетика, Денислав Коджабашев - национален състезател по тенис на маса, (представен от баща си), както и спортистите от Спортен клуб за хора с увреждания „Варна 2010”, получиха призове и почетни грамоти от Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината, и Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет.

„За мен е чест от името на кмета Иван Портних и от мое име да благодаря на всички за високия дух и воля, с които побеждавате! Община Варна винаги ще бъде до Вас“, заяви Пейчо Пейчев. Той припомни, че дирекция „Спорт“ работи активно с 9 спортни клуба за хора с увреждания: баскетбол в инвалидни колички, голбал, канадска борба, стрелба, тенис на корт, вдигане на тежести и шах, а в местния бюджет за догодина са заложени средства за подпомагане спортната подготовка на Стела Енева и Денислав Коджабашев, завоювали поименни квоти за Параолимпиадата в Рио де Жанейро догодина. Стела Енева ще бъде и посланик на титлата Варна – Европейска младежка столица 2017 г., по време на Параолимпиадата, съобщи Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в общината.

По време на тържеството Община Варна получи Сертификат за признателност от Спешъл Олимпикс България - за проявената подкрепа и съпричастност. През август  нашите атлети се върнаха от състезанията в Лос Анджелис с 29 медала, от които 6 златни, 12 сребърни и 11 бронзови. 4 от златните медали бяха за Варна. Сертификатът бе донесен от Диана Великова, майка на Велико Великов, спечелил златен медал на последното издание на Спешъл Олимпикс в Лос Анджелис, САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама