Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт за скиминг измами

16:34, 03 дек 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу срещу Момчил Врайков, който ще отговаря за пазене и укриване на скимингови устройства, както и за съхраняване на информация за съдържанието на платежните инструменти, които е трябвало да бъдат подправени.

Областната дирекция на МВР е получила европейската заповед за ареста му през септември 2012 година. Обвиняемият е заловен в жилището му в Града под тепетата. При обиска полицейските служители открили и иззели две отливки от твърд материал, както и преносим компютър с текстови файлове за пет броя електронни платежни инструменти.

Извършената в хода на разследването компютърно-техническата експертиза е установила, че информацията е достатъчна, за да бъде записана на друга магнитна карта и използвана за теглене на пари в брой или закупуване на стоки.

Обвиняемият е предаден на съд за това, че е пазил и укривал две отливки, направени от бързосъхнещ материал от пластмаса - по размер и форма правени върху вход за карти, идентични с тези на използваните в скандинавските държави за автоматизирани бензиноколони, от които може да се закупи гориво с банкови карти, както и за това, че е съхранявал информация за съдържанието на банкови карти на записи върху магнитна лента, т.е. пет броя подправени платежни инструменти, издадени на различни титуляри от финансови институции в Дания и Швеция, поясниха от Прокуратурата.

Разпитан в хода на досъдебното производство Врайков не е коментирал вината си. Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които Врайков е обвинен, е лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив, да насрочи първо заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама