Детската градина в Китен се сдоби с нови съоръжения за игра (снимки)

17:37, 03 дек 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаниците на Целодневна детска градина „Пролет” в Китен се сдобиха с три нови съоръжения за игра. В двора на забавачницата вече има модерна тройна пързалка, двойна люлка и въртележка, които разнообразяват игрите на малчуганите. Те са били поставени преди няколко дни и са на обща стойност 6500 лева, съобщи за Topnovini.bg кметът на морското градче Катя Вълчева. Сумата е осигурена от кметството.

Съвсем наскоро детската градина, където се обучават близо 30 деца, бе санирана изцяло. Учебното заведение разполага с нови топлоизолирани фасади и подпокривни пространства, ново осветление, както и с нова отоплителна инсталация.

Вълчева обясни, че в момента Китен се готви да посрещне Никулден, а след него и един от най-големите християнски празници – Рождество Христово. От кметството уверяват, че до събота цялата коледна украса вече ще бъде факт, което ще допринесе за празничната атмосфера в китния курортен град.

На 6 декември (неделя) от 12:00 часа ще се състои общоградско тържество по повод Никулден. Кметството кани всички свои жители и гости на града на чаша вино и вкусна риба на скара. Местното рибарско сдружение пък е предвидило раздаването на курбан за жителите на Китен, наречен за здраве и берекет. За доброто настроение на китенци ще има програма пред читалище „Свобода – 1948”. Нека всички заедно да отпразнуваме Деня на свети Никола, приканват от местната управа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама