Здравното министерство отличи Консултативния съвет по СПИН във Варна

17:41, 03 дек 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Консултативният съвет по превенция на ХИВ/СПИН към Община Варна получи сертификат и почетен плакет от зам.- министъра по здравеопазване д-р Адам Персенски. Отличието се присъжда за изключителната ангажираност и професионализъм при изпълнението на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ към Министерство на здравеопазването. Призът бе присъден по време на заключителна среща, посветена на програмата.

Междувременно приключи Общинската АНТИСПИН кампанията по повод Световния ден за бора със СПИН. Най-активни в тазгодишното издание, осъществено съвместно с Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН, бяха студентите - чрез 54-мата доброволци от Асоциацията на студентите по медицина, от студентските съвети при Медицинския университет, Икономическия университет, Варненския свободен университет, Техническия университет и Висшето военноморско училище, брошури с информация по темата достигнаха до над 4000 техни колеги, а 180 млади хора се изследваха за заболяването. АНТИСПИН кампании се проведоха и в десет гимназии. 

Повече от 80 млади доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция "Превенции“ и училищните превантивни клубове раздаваха материали, консултираха свои връстници, проведоха интерактивни обучителни сесии, подредиха изложби с изработени от тях постери с послания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама