Светна коледната елха в Две могили

18:39, 03 дек 15 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Две могили Божидар Борисов  даде официален старт на новогодишни празници със запалването  светлините на градската коледна елха.Градоначалникът сподели честта с шампионите от отбора по тенис на маса при Общински детски комплекс , които през 2016 г. ще представят  България и Две могили  на ученическото световно първенство в Израел.

Дърво на коледната надежда  в Две могили стана един истински сребрист смърч, който повече от 10 години чака да стане достатъчно голям, за да се окичи с короната-звезда. Едновременно със светването на елхата,  в коледна премяна се облякоха и централните части на града , за да припомнят на всички, че е дошло време за добрини. С обич , усмивки и настроение заредиха присъстващите изпълненията на солистите от ДВС „Кейси” при ОДК”Доктор Пангелов” и децата от ЦДГ.

Тази година община Две могили си постави  коледна мисия. „Дом за коледното ни дръвче”  е зелена инициатива на общината, която цели да съхрани природата и да създаде промяна в отношението към празничния  символ. Всички, които подкрепят идеята  да закупят и украсят истински коледни дръвчета , са поканени  на Ивановден да залесят с тях градинката зад читалището и изпълнят  заедно една  мисия с  послание в бъдещето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама