Поредна тройка афганистанци без документи са осъдени в Русе

21:12, 03 дек 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Русе е одобрил постигнатите споразумения между Районната прокуратура и трима афганистанци, опитали се да преминат нелегално границата през ГКПП „Дунав мост“, съобщава Прокуратурата на Република България на сайта си.

Закеруллах Мохамад, Хамаюн Мохамад и Шабир Кариб, последният непълнолетен, са се признали за виновни, че на 24 октомври направили опит да преминат от България в Румъния без разрешението на граничните служители.

Двама от тримата мъже имали само копия на афганистански лични карти, но не и истински такива, а за един не се споменава нищо за намерени документи у него. Поне така пише в споразумението, което е публикувано и на сайта на Районния съд.

Освен това българският данъкоплатец ще плати преводачът от фарси, който бил повикан за двама от мъжете, за които е ясно, на какъв език са говорели. За другия такава информация в споразумението също няма.

За престъплението си Закеруллах Мохамад и Хамаюн Мохамад са наказани с по 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, както и с глоба от 150 лева.

Наказанието на Шабир, който е непълнолетен, е четири месеца условно с 2 години изпитателен срок, както и обществено порицание, което ще се изпълни чрез прочитане на присъдата по общинското радио.

Одобрените споразумения имат последиците на влезли в сила присъди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама