Борисов заведе Камерън на кръчма

23:46, 03 дек 15 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов е решил да разнообрази програмата на английския си колега Дейвид Камерън при посещението му у нас и да го заведе да опита традиционна българска кухня, разбираме от профила на българския премиер в социалната мрежа Facebook. Двамата са посетили заведение в елитния квартал "Драгалевци".

Тази вечер премиерът Дейвид Камерън опита от традиционната българска кухня. За първи път той и неговият екип видяха на живо ходене върху жар с боси крака. Разказах му, че нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство”, написа Борисов. Камерън бил толкова впечатлен, че дори снимал със своя телефон.

В същото време читатели на София Topnovini.bg се оплакваха, че са стояли по над 20 минути при кръговото кръстовище на Околовръстния път за кв. “Драгалевци”, чакайки делегацията на Камерън да премине. Те разказват, че е имало над 50 автомобила, които са били спрени, за да направят път на висшия държавник. Делегацията е била именно в елитния квартал.

Борисов и Камерън са се отправили към българо-турската граница, където нашият премиер ще покаже на английския си колега как охраняваме външната за ЕС граница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама