БЧК- Русе организира празничен концерт по повод Международния ден на доброволеца

06:42, 04 дек 15 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 5 декември за тридесети път ще бъде отбелязан Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН. Българският Червен Кръст като най- голямата неправителствена организация още от началото на своето основаване се уповава и разчита на доброволно отдадените време и средства в полза на обществото на много добродетелни българи.

Областната структура на БЧК, освен членовете и смипатизантите има регистрирани 785 доброволци, включени с тяхно съгласие в специален електронен регистър – единствен за сега в цяла България, съобщават от БЧК- Русе.

В този регистър са отбелязани, както потенциала на доброволците, така и насоките за тяхното развитие – курсове, обучения, участие в тренинги, участие в множество доброволчески дейности – осъществяване на хранителни програми, подпомагане на пострадали при бедствия, психосоциална подкрепа на потърпевши при тежки инциденти и много други.

Това са мотивите на 5 декември Областният съвет на Българския Червен Кръст Русе да организира Празничен концерт по повод Международния ден на доброволеца. Концертът ще е в зала „Европа” на Доходното здание от 11,00 часа.

Преди концерта от 10,30 часа във фоайето или пред Доходното здание Доброволният екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи и Младежкият авариен екип при ОС на БЧК – Русе ще покажат своите умения за спасителни дейности в полза на обществото в случай на бедствия.

След концерта ще се проведе шествие на доброволците на БЧК по площад „Свобода“, от Доходното здание  в кръг около Градската градина. По време на честването доброволци на БЧК ще раздават листовки на гражданите „Имай добра воля – стани доброволец”, съобщават още организаторите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама