Извънредно ще заседават старозагорските старейшини

07:29, 04 дек 15 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов свиква извънредно заседание, което ще се проведе днес  от 14.00  часа, в общинската зала „П. Р. Славейков“.

Проектът за дневен ред включва само една точка – за избор на временен управител на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо фтизиатрични заболявания – Стара Загора“ .

Местните старейшини ще разгледат предложението на  Тунджай Йозтюрк , председател на Постоянната комисия по здравеопазване.

Според него с  решение  от  26.11.2015 г. Общински съвет откри процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на лечебното заведение.  До провеждането конкурса обаче трябва да бъде избран временен  управител.

 В момента тубдиспансера има временен управител, който обаче  е в невъзможност по обективни причини да изпълнява възложените му функции.

 Получени са писма от Регионална здравна инспекция Стара Загора и от „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Стара Загора“, в които са изложени обстоятелства за положението на дружеството и спешната необходимост за избор на управител, който да изпълнява ефективно функциите на управление.

Постоянната комисия прие становище, че заради степента на обществена значимост на въпроса и необходимостта за осигуряване на ефективното осъществяване на функциите и дейността на лечебното заведение до провеждането на конкурс и избора на управител, е необходимо да се приеме решение управлението на дружеството да бъде възложено на временен управител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама