„Ще дойде ли Дядо Коледа?” е коледният спектакъл за деца на разградския театър

07:29, 04 дек 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По традиция в навечерието на Коледните и Новогодишни празници Драматичният театър в Разград представя специално коледно представление за деца. През тази година актьорите ще зарадват своите най-малки зрители със спектакъла от Янко Митев „Ще дойде ли Дядо Коледа?”. Премиерата ще се състои на 7 декември от 11 часа на сцената на Общинския културен център.

Драматизацията на пиесата е на Съби Събев, а сценографията е дело на Теодор Даскалов. В спектакъла участват актьорите Николай Сяров, в ролята на Дядо Коледа, Антония Божинова - в ролята на Снежанка, Петьо Горанов и Веселин Борисов са двамата клоуни, а Валентина Панова - вещицата.

В представлението „Ще дойде ли Дядо Коледа?” има загадка дали добрият старец наистина ще се появи и тази загадка трябва да бъде разрешена, сподели режисьорът Съби Събев. Той определи постановката като „коледен детски екшън”.

Постановката започва с трескава подготовка за Коледното тържество. Снежанка обаче получава неприятна новина - някой е откраднал шапката на Дядо Коледа. А това е много страшно, защото без шапка главата на добрия старец може да замръзне и той да забрави за къде е тръгнал и на кого трябва да занесе подаръци. За да му помогне Снежанка тръгва по следите на крадеца. На помощ й се притичат и двама клоуни. Те откриват кой е крадеца, оказва се, че това е една вещица, която иска да провали коледното тържество, защото се чувства много самотна.

Според режисьора ценното в спектакъла е, че Снежанка и клоуните не само наказват вещицата, но и я превъзпитават и от отрицателен персонаж тя се превръща в приятел на децата.

По думите на Събев представлението ще бъде интересно и забавно не само за най-малките зрители, но и за малко по-големите деца и техните родители. Той заяви още, че в спектакъла има доста широк жанрово-музикален диапазон - героите играят ръченица, хип хоп и класически балет.

Освен в Разград постановката ще гостува на децата от детските градини в областния град, ще зарадва също малчуганите от Исперих, Жялязковец и Самуил.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама