Стартира полицейска академия в търговищко училище

07:31, 04 дек 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира нова Детска полицейска академия – съвместен проект между Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ и Районно управление "Полиция" в Търговище. В инициативата участват 33 ученици от петите класове, с ръководители ст.инспектор  Кирил Кирилов- началник група,, Териториална полиция“   и  Пламен Иванов – помощник-директор на ІІ СОУ.

 

Учениците посетиха Полицейското управление, където старши инспектор Кирилов ги запозна с някои моменти от трудната и отговорна професия на полицая, с полицейската униформа и с различни помощни средства на полицейските служители. С интерес петокласниците разгледаха сградата на Полицията – стаите за задържане на престъпници, за майки и деца в риск, за деца, обект на тормоз и др.

Детската полицейска академия цели да формира у младите хора чувство на уважение към законите, към ценността на човешкия живот и на нетърпимост към проявите на насилие и агресия. В нея от Търговище е включено само едно училище – ІІ СОУ, където организаторите обявиха, че предстоят още интересни съвместни дейности.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама