Предлагат разнообразна програма за Kоледно - новогодишните празници в Сливен

07:49, 04 дек 15 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културните прояви, свързани с Kоледно – новогодишните празници в Сливен започнаха с концерта на Симфоничен оркестър – Сливен, в който специално участие взеха  младите таланти на България -  пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови.

Коледната елха за жителите и гостите на Сливен по традиция и тази година е разположена на пл. „Цар Освободител". Дървото ще огрее площада пред кметството в понеделник от 17 часа, като запалването на светлините му ще бъде съпроводено с музикална програма и фойерверки, съобщи началникът на отдел „Образование, култура и вероизповедания" към община Сливен Ваня Шишкова.

Празничната програма на Община Сливен включва още благотворителни базари, коледни арт-работилници, детски представления, изложби и концерти на АНПТ – Сливен, млади изпълнители от Детски комплекс и детски хор „Дружна песен, както и на самодейни състави към сливенски читалища.

На 18 декември в РБ „Сава Доброплодни" от 10 часа ще бъдат отличени участниците в конкурсите за коледна картичка и пожелание „Коледна магия" и в литературния конкурс „Писмо до Дядо Коледа". От 18 часа в залата на НТС ще се състои коледният концерт на сливенския симфоничен оркестър.

На 21 декември от 11 часа в зала „Сирак Скитник",  ХГ „Димитър Добрович" ще връчи отличия на децата, участвали в Националния конкурс за коледна картичка „Весела Коледа за всички", а в навечерието на Рождество Христово – 22 декември РБ „Сава Доброплодни" от 16 часа ще представи изложба с отличени творби от конкурса „Приказна Коледа" на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович".

На 25 декември от 9 часа в Катедрален храм „Св. Димитър" ще се състои празничната света литургия, а от 12 часа на пл. „Цар Освободител" е предвидено да започне коледното градско веселие, в което участие ще вземе Младежки танцов ансамбъл „Браво" при НЧ „Хаджи Димитър – 1937".

В новогодишната нощ жителите и гостите на града, които са решили да посрещнат Новата 2016 година на площада, ще могат да вдигнат новогодишна наздравица на общоградското веселие на пл. „Цар Освободител", а в първите минути на Новата година празнични илюминации ще осветят небето над града.

От общинското ръководство съобщиха, че се ангажират догодина, програмата за коледно – новогодишните празници да бъде обновена и изразиха надежда, че тази година гражданите и гостите на Сливен ще се забавляват с проявите, които им предлага празничната програмата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама