Тодор Танев: Готов съм да се срещна с Радан Кънев, но когато аз реша

08:26, 04 дек 15 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Правителството е стабилно, а екипът ми чудесно си върши работата”. Така министърът на образованието Тодор Танев коментира информацията, според която лидерът на ДСБ Радан Кънев иска оставката му.

Припомняме, че бившият просветен министър Даниел Вълчев разкри това желание на Кънев, съобщено на заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок. В студиото на Нова телевизия Тодор Танев обясни, че не е обиден и, че е готов да се срещне с Кънев, за да обсъдят искането му.

„Готов съм за разговор, но когато аз реша”, заяви Танев.

Тодор Танев коментира и уволнението на секретарка в МОН. Според информацията секретарката Ралица Кирилова казала, че излиза в отпуска и докато се върне искала "този да го няма".

„Това го потвърждавам. Това е правено системно срещу мен и моя екип. Ако я извикате, тя ще отрече”, заяви просветният министър. „Добре знаете, че се подсказват някои имена за назначаване, коментира образователният министър. Така се прави, вижте колко партии има – 100% се прави така. Правя промени в екипа си, защото имам нужда от експертност. Да, Кирилова така се е държала”, заяви министърът.

Той обясни, че не е говорил с премиера Бойко Борисов по въпроса, тъй като атаките към екипа му не са спирали от първия ден на кабинета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама