Над 7000 клиенти обслужи НАП В.Търново през ноември

08:27, 04 дек 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 7077 данъкоплатци и осигурители са обслужени в НАП В.Търново през м.ноември. 1665 са посетили приходната агенция в областния град по въпроси, свързани със здравния статус.

Около 1100 са посетили НАП В.Търново по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори.  940 са го направили по необходимост от издаване на удостоверения и други документи, а 137 са поискали да получат информация и техническа помощ. 

За 388 клиенти причината е била уточняване на задължения по справки, получени чрез електронната услуга «Справки за задължения», а за 188 данъкоплатци – регистрация или промени в регистрацията.

Други 193,  използващи пълномощник, са написали заявление за подаване на документи по електронен път, а 236 са поискали издаване ПИК /персонален идентификационен код/. Други 65 са подали заявление за прехвърляне на универсален пенсионен фонд в НОИ.

Вече 4 месеца в салоните за обслужване на клиенти публични изпълнители извършват услуги за уточняване на задължения по изпълнителни дела и други справки. За м.ноември приходната агенция по този повод са посетили 168 души. Около 8 минути средно са били необходими за обслужването на един клиент. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама