Лиляна Павлова: Искането за оставки на министри е напомпване на мускули

08:47, 04 дек 15 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Някой напомпва мускули като иска оставката на министри”. Това каза пред Нова телевизия регионалният министър Лиляна Павлова. Коментарът й е по повод информацията за искане на оставката на просветния министър Тодор Танев от ДСБ. Павлова лаконично добави, че премиерът Бойко Борисов трябва да се изкаже по темата, а не тя.

По повод цените на винетките тя каза, че се правят анализи за реалната цена, това не е нещо изненадващо. Това станало готово в края на октомври, представено било през ноември. Павлова припомни, че колите плащат пътен данък в редица страни, а у нас е избрана винетната система без пътен данък.

„Сега ще въведем смесена система - винетки за леки кола, тол такса за тежкотоварни, поясни тя. Ще се сложат рамки, камери, система; няма да има бариери на пътя, ще се прави сателитно базирана, джи пи ес система. До 3,5 тона - електронна винетка, над 3,5 тона - тол такса. Цялата държава трябва да бъде опасана с рамки и камери, посочи тя. Усилията ни са насочени, ако успешно проведем процедурата, през 2017 г. да въведем промените, каза тя. Винетката е за време, ако я въведем за изминат път, ще бъде много по-скъпо. Годишната винетка излиза по 8 лв на месец”, припомни Павлова. Тя припомни, че порите от винетки отиват за поддържането на пътищата, а не за строежа на магистрали. Павлова коментира и рекордно високата цена на АМ „Струма”.

По думите й средствата ще са за магистрала и тунел с две отделни цени. Павлова каза, че не трябва това да се дламатизира и, че това едва ли е най-скъпият тунел, като припомни, че е важно качеството на строителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама