Правят вътрешна микробусна линия за комплекс „Възраждане”

10:22, 04 дек 15 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вътрешна микробусна линия да бъде направена за бургаския комплекс „Възраждане” – това предложение бе направено вчера на поредното обществено обсъждане на новата транспортна схема на града, съобщиха от Общината. На присъстващите бе представена идеята за нова линия с работно заглавие "малката четворка", която да се обслужва от микробуси.

Новата линия трябва да осигури свързаност на ж. к. "Възраждане", ж. к. "Братя Миладинови", ж. к."Лазур" и Централна градска част, респективно свързаност с Бързата автобусна линия, която ще е гръбнакът на новата транспортна схема, ще пресича Бургас от край до край, а автобусите ще се движат през 3 минути. Така, ако жител на "Възраждане" иска да стигне до "Меден рудник" или "Изгрев", например, ще може да се качи на "малката четворка" с един билет (електронен или хартиен) от спирка близо до дома си, а после да се прикачи на Бързата автобусна линия и да стигне до крайната си цел без да плаща допълнително.

В общественото обсъждане участваха зам.-кметовете Красимир Стойчев и Руска Бояджиева, както и ръководството на "Бургасбус" - Петко Драгнев и заместниците му Любомир Атанасов и Драгомир Чайков. Те съобщиха, че съществуващите спирки на градския транспорт ще се запазят на 95 %, тоест ще се въведат само най-необходимите промени. Не се предвижда увеличаване на финансовата тежест за бургазлии при пътуването им с обществения транспорт.

До месец април следващата година предстои също така автобусите да "проговорят". Пътниците ще четат и чуват информация за маршрута и следващите спирки, за да се ориентират по-лесно къде да слязат.

Община Бургас не е финализирала проекта "Интегриран градски транспорт" и е отворена за предложенията на бургазлии за оптимизиране на новата схема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама