Боксьорките на "Русе" със седма поредна Купа "България"

10:29, 04 дек 15 / Спорт 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В София завърши Републиканското първенство по бокс за жени Купа България. Състезателките на "Русе" за седми пореден път спечелиха трофея, съобщават от клуба. Шест боксьорки се класираха за финала, като пет спечелиха златни медали: Севда Асенова, Габриела Димитрова, Светлана Каменова, Анна Роксано и Елена Турчин.

На срещата на Стойка Петрова съдиите показаха, че изостават с новите тенденции на боксовия спорт и дадоха загуба със съдийско разногласие, коментират от БК "Русе". Бронзови медали спечелиха Марина Буюклиева и Йозефина Собаджева. За най- добре представила се боксьорка ръководството на състезанието награди с Купа Севда Асенова.

На финала тя победи убедително световната шампионка за девойки Венелина Поптолева. При девойките боксьорките на "Русе" са отборно с второ място и това показва, че в женския отбор на клуба в бъдеще няма да има проблеми с попълнения от подрастващите, коментират още от клуба. Мелек Айнурова и Йонона Йорданова са със златни медали, а Мария Мицова е със сребърен.

Мелек Айнурова е наградена за "Най- перспективна млада състезателка". Това е голямо признание за нея, защото за същото отличие беше номинирана Европейската шампионка Еми Мари, но ръководството на състезанието прецени, че в момента по- достойна за наградата е русенската боксьорка, съобщават още от клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама