Собственици на ракиени казани излязоха на протест в Пловдив

11:02, 04 дек 15 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственици на обекти за варене на ракия в Пловдив и областта излязоха днес на спонтанен протест на пл. "Стефан Стамболов", пред Община Пловдив. Причина за недоволството им е внесеното от депутата Емил Димитров предложение за промени в Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Те предвиждат да бъде намален обемът на съдовете за дестилация от 1000 на 500 литра и срокът на дейността им да е от 1 юли до 31 декември, а не целогодишно.

Спасийка и Петър Пълеви, собственици на регистрирани 2 казана за общо 450 л в Батак, заявиха, че редуцирането на срока за работа ще намали значително тяхната дейност, а и ще трябва да освободят заетите целогодишно работници.

Председателят на всестранната потребителна кооперация в Брани поле Стоил Атанасов пък сподели, че преди две години е запечатал един казан, поради промени в наредбите, и сега ще трябва да запечата още един от 500 л. Според него поправките в закона обслужват големите фирми производители.

Любомир Павлов от Панагюрище пък показа, че миналата година е теглил кредит от 100 хил. лв., а сега трябва да затвори част от производството си. При шест месеца престой той се чудеше как ще връща кредита.

Всички протестиращи бяха категорични, че ще се организират за национален протест срещу лобисткия, според тях, закон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама