Влакът за Москва тръгва, билетът ще струва около 460 лева

11:11, 04 дек 15 25 811 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От следващата седмица отново тръгва влакът между София и Москва, съобщават руските държавни железници. 

Ориентировъчната цена на еднопосочния билет ще бъде около 460 лева, казаха за София Topnovini.bg от международно пътническо бюро „Рила“, което продава билети за международните влакове.

Първият влак потегля от Москва на 13 декември, а този от София към Москва – на 16 декември. Пътешествието ще продължава две денонощия и ще минава през Минск, Варшава, Братислава, Будапеща и  Белград.

Влакове ще тръгват от Москва в 16:27 ч. и ще пристигат в София в 18:15 ч. два дни по късно. По обратния маршрут пътуването ще започва в 11:30 ч. от българската столица и пътниците ще бъдат в Москва в 16:20 ч. след два дни.

Влакове към Москва имаше и преди, но те бяха спрени в края на 2014 г. по руска инициатива заради намалелия брой пътници.

Вагоните ще бъдат с четириместни купета. В тях ще има и широки спални места, изходи във всяко купе и сгъваема маса в комбинация с мивка. Ще има и климатици с индивидуално регулиране във всяко купе, както и по две тоалетни - едната и с душ.

Влакът ще предлага директни вагони за Варна и Бургас през лятото. 

От 13 декември влиза в сила и разписанието за движението на влаковете за догодина. Обемът превози не е намален, само е сменена транспортната схема в някои райони, но това няма да е в ущърб на пътниците, обясниха от БДЖ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама