Твърдица грейва Коледно

11:36, 04 дек 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светлините на коледната елха ще бъдат запалени тази вечер от 17 часа в Твърдица. Тя е поставена на площад „Свобода”, пред сградата на общината. В  церемонията ще участват самодейци от НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914” и ученици от СОУ „Неофит Рилски.

Празничната програма продължава и  на 21 декември от 17.00 ч с откриване на изложба с предмети, изработени от потребителите в трудово терапевтичните кабинети на Социален дом – Твърдица. Експозицията ще бъде изложена във фоайето на НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”. Същия ден отново в читалището в Твърдица от 18.00 ч започва концерт посветен на 55 –годишнина на Социалния дом. На 24 декември от 10.00 до 12.00 ч е предвидена среща на коледарските групи от читалищата с кмета на община Твърдица Атанас Атанасов пред сградата на Общината. Ще има и Коледуване по ул. „Княз Борис І”, както и Коледен базар с участието на ученици, самодейци от читалищата на общината, Социален дом, местни фирми и производители.

В Новогодишната нощ на 31 декември от 23.30 ч. започва празнично посрещане на Новата 2016 г. с оркестър „Тракийци”. Веселието е на площад „Свобода”, на сцена пред читалището. Празнични прояви има и в селата от общината. Организирани са запалване светлините на коледните елхи и украси, среща в читалището „Баба край огнището разказва…”, награждаване на участниците в конкурса „Виж моя ангел!” и конкурс за обредни хлябове и сурвакници, както и благотворителен базар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама