Радослав от Шумен намушкал майка си 18 пъти

11:40, 04 дек 15 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24-годишният Радослав Златев, който уби майка си пред дома им в сряда, остава в ареста. Това реши Шуменският окръжен съд при гледането на постоянната мярка за неотклонение на младежа.

Прокурор Арнаудов поиска най-тежката мярка „задържане под стража” за Радослав Златев. Мотивите му бяха, че младежът може да се укрие или избяга.

На 2 декември в семейното жилище на ул. „Света гора” 4 между Радослав и майка му – Еленка Ганева, възникнал скандал. Радослав взел нож и нападнал жената. Той я погнал  извън апартамента и я убил пред блока.

От документите по делото става ясно, че по тялото на жената имало 18 прободни рани и прорезно нараняване на шията, срязан гръклян и шиен прешлен. По тялото на жената имало и следи от защита.

След сигнал до телефон 112 на адреса бил изпратен полицейски екип, който намерил тялото на Еленка. Близо до мястото на убийството бил задържан Радослав, ножът, с който било извършено престъплението също бил намерен.

Служебният защитник на обвиняемия – адвокат Николай Трошев, се противопостави на искането на прокуратурата за постоянен арест, като заяви, че то е процесуално допустимо, но не би трябвало да се взема мярка за задържане под стража. Според него нямало експертиза, която да докаже дали Радослав Златев е бил вменяем в момента на извършване на престъплението. Адвокат Трошев допусна, че е възможно обвинеямият да е бил и под въздействие на наркотици, защото Радослав не се чувствал добре няколко дни и говорил несвързано.

Прокурор Арнаудов се противопостави, че не са открити наркотици нито у обвиняемия, нито в дома му, а данните са базирани на негови обяснения.

Назначена е съдебнопсихиатрична експертиза на Златев, взета му е и кръвна проба, която ще бъде изпратена за изследване за наличие на алкохол и наркотични вещества. Окръжната прокуратура в Шумен назначи и съдебномедицинска експертиза на веществените доказателства, сред които е и  нож.

Самият Радослав не даде обяснения пред съда, а в правото си на последна дума каза само „илюминати”.

Съдия Светлин Стефанов обяви решението на съда постоянната мярката за неотклонение да бъде "задържане под стража". Той се обоснова с наличието на обосновано предположение за авторство на тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда между 15 и 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Мярката не е окончателна и може да бъе обжалвана пред Апелативен съд - Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама