Не малко критични моменти отчете за една година областният управител

11:40, 04 дек 15 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител проф. Пенчо Пенчев направи отчет за дейността си. Периодът обхваща изминалата една година от встъпването му в длъжност от 01 декември 2014 г. до днес.

"През този период за една година с моя екип работихме изцяло в посока да сме полезни на хората от област Велико Търново. През тази година имаше много критични ситуации, като свлачища пожари и др., с които се справихме благодарение на добрата организация и координация с всички отговорни институции. Много добре работим с всички общини, а сега и с новоизбраните кметове на територията на областта.

Мога да кажа, че сме продължили постигнатото от предходния ми мандат, като областен управител. Работим много добре с президентството, с министерски съвет и с отделните министри, имаме много добра координация и с останалите областни управители в страната.

"Критичните моменти започнаха още в самото начала на мандата. Тогава се наложи спешно да се организира почистването на реката под моста на село Драганово, после започнаха и свлачищата, за които всички знаете", каза проф. Пенчев.

Подписването на договора за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, меморандума за изграждане на електронна система за управление и проекта на Областна здравна карта, са само част от постигнатото за една година. 

От общо 1915 решения на общинските съвети 15 са върнати  от областната администрация за доразглеждане през отчетния период. За същото време в администрацията са постъпили 5826 преписки, като всички са разгледани в срок.

"Контролът върху язовирите в областта е засилен, областната комисия извършва проверки през пролетта и есента, като на недобросъвестните собственици вече са връчени предписания и са им направени актове", допълни областният управител.

"Благодаря на земеделските производители, които се включиха да помагат в кризисни ситуации,  и то абсолютно безкористно, с тяхна помощ успяхме да се справим с тежки ситуации, като пожари и други бедствия.", каза областният управител. Той благодари и на всички институции на територията на областта с които поддържа ежедневен контакт и работи в много добра координация.

В областта предстои да започнат ремонти на няколко пътни отсечки, като Ресен – Самоводене, Павликени – Караисен и Поликраище – град Елена. Ремонтите по тях ще са по актуализирани проекти на Агенция „Пътна инфраструктура” и ще се финансира със средства от Програмата за трансгранично сътрудничество  Румъния – България, ОП „Региони в растеж” и от републиканския бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама