Бургазлии с пряк достъп до каталог с решенията на съда в Страсбург

12:16, 04 дек 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отскоро жителите на Бургас имат пряк достъп до каталог на преведените решения на съда в Страсбург по становища, постановени по жалби срещу България. Това съобщи днес на брифинг председателят на Апелативния съд Деница Вълкова, която представи техническа презентация на новите електронни услуги на съда.

„Напълно е обновена интернет страницата на Бургаския Апелативен съд. Там всеки заинтересован може да намери нови линкове и връзки с различни институции и техните бази данни, при това не само на такива от съдебната система, но и на изпълнителната власт, на Народното събрание, а също и на Президентството. Обновеният сайт създава удобство на гражданите и страните по делата”, обясни Деница Вълкова.

По нейните думи, е много важно въвеждането на езикови версии. Интернет страницата е изцяло преведена на английски и руски език, което е удобно за чуждестранните гости на Бургас, както и за тези, които постоянно пребивават тук.

„Искам да отбележа, че антикорупционните сигнали и образецът, който прилагаме за подаването им, съвсем съзнателно сме извели на първа страница в сайта, с цел да подчертаем, че това е приоритет в работата ни. Искам да ви уверя, че нито един такъв сигнал няма да бъде оставен без разглеждане и без последствия”, разясни още Вълкова.

Има създадена възможност да се проверят протоколите за случайно разпределение на делата в цялата страна.

Интернет страницата е обновена със собствени усилия на Апелативния съд и с помощта на студенти, като това е станало напълно безвъзмездно. Този сайт вероятно ще се ползва ограничено време, тъй като във Висшия съдебен съвет е пред приключване проект, по който ще бъдат сведени централни единни интернет страници за всички съдилища. Кога това ще се случи обаче, все още не може да се каже.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама