Известяват с sms бургаските адвокати за процесуални събития по дела

12:44, 04 дек 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От миналата седмица е стартирала услугата за sms-известяване на бургаските адвокати по различни процесуални събития по дела. Това обяви днес на брифинг председателят на Апелативния съд Деница Вълкова. Гражданите пък могат да се запознаят с тези събития на интернет страницата на съда.

„Бургаският Апелативен съд е единственият в страната с автоматизирана такава услуга. Това означава, че всеки адвокат, който подаде заявления за достъп до информация за процесуални събития по дела напълно безплатно и без да се ангажират усилия както на съдии, така и на съдебни служители, ще получава на посочения от него мобилен телефон информация за тези събития от деловодната ни програма”, обясни Вълкова и добави, че като е постановен съдебен акт, независимо дали се касае за решения, определения, въззивни присъди и т. н., всичко ще бъде известено на адвокатите със sms в реално време.

Относно процесуалните събития по дела, всеки гражданин на Бургас може да се запознае с тях в интернет страницата на Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама