Танев омаловажи суетнята около оставката му

12:48, 04 дек 15 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на образованието проф. Тодор Танев омаловажи “драматичната ситуация” около това има ли искане за неговата оставка от страна на ДСБ. В кулоарите на Народното събрание той коментира, че “положението на един министър не е за това кой какво целунал в цъфналата ръж” и категорично заяви, че не е говорил по темата с премиера, нито би го направил. “Много е ниско, за да отида да го безпокоя с такива неща”, каза проф. Танев.

Той допусна, че напрежението между него и ДСБ е заради уволнен кадър на “тъмносините”. “Но това за мен е малка причина. Надявам се, че ще намерим с него време и час, в който да седнем да говорим. Ако не стане от първия път, от десетия ще стане”, допълни той.

И посочи, че би подал оставка или ако премиерът му я поиска, или ако “някои от моите желания, стремежи, когато заемах този пост, се провалят”. Като пример той даде идеята му за еманципиране на професионалното образование или създаването на по-добро отношение към финансирането на научните изследвания в България и младите учени. Министърът на образованието допълни още, че обсъжда с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров идея за нова програма, която да субсидира групи от учени, ако в състава им поне 75% от тях са на възраст под 35 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама