Симона Методиева е носителят на приза „Рицар на добрата воля“ за 2015 г.

13:21, 04 дек 15 25 778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16-годишната Симона Методиева от Езикова гимназия „Гео Милев“ е тазгодишният носител на приза „Рицар на добра воля“ в Добрич. Наградата бе връчена от кмета Йордан Йорданов по повод Международния ден на доброволеца по време на тържественото отбелязване на празника, организирано от Центъра за работа  с доброволци към фондация „Ръка за помощ“. Присъстваха 40-те доброволци от центъра, директори на училища, учители, родители.

Призът се връчва за трета поредна година. От толкова време съществува и Центърът за работа с доброволци. През 2013 г. той е стартирал с трима младежи, за да достигне днес до над 40 ученици, участващи в неговите дейности. Те активно помагат в различните дейности на фондация „Ръка за помощ“ – в детската градина, на децата със специални потребности, организират кампания на събиране на хранителни продукти за приюта за мъже. През миналата година пилотно са стартирали сесии за превенция на насилието в Хуманитарна гимназия, а сега продължават в СОУ „Св. Кл. Охридски“, в СОУ „Д. Талев“ и Финансово стопанската гимназия.

„Когато един доброволец прави някого щастлив, той е два пъти по-щастлив“, сподели единайсетокласничката от Хуманитарна гимназия Яница Стойчева.

„Няма вариант човек да не ви обича. Няма такова вдъхновение, каквото сте вие. Благодаря ви, че ви има в моя живот“, сподели Нели Карталова – ръководител на центъра.

„За мен доброволец се определя с две думи – добро и воля. Пожелавам ви да носите добрата воля в себе си, да помагате на всички онези, които имат нужда от вас. Запомнете от мен – това е най-големият опит, който вие придобивате. Това е истинският житейски опит“, сподели пред младежите кметът Йордан Йорданов. Той самият е бил доброволец към ООН. „Останете такива, каквито сте! Помагайте! Бъдете  хора! Носете това добро в себе си, не се предавайте пред никакви препятствия в живота си и останете все така лъчезарни и добри. Подкрепяйте се и бъдете заедно!“, пожела Йордан Йорданов.

Симона е избрана за носител на приза „Рицар на добрата воля“ с гласовете на останалите доброволци. Силно развълнувана тя благодари на всички, които са й оказали тази чест, на всички доброволци, с които заедно, като екип, са помагали на хората в нужда.

Отличени бяха още Пресияна Боева, Теодора Ройдева и Моника Василева, също от ЕГ „Гео Милев“.  

По време на събитието поздравителен адрес бе прочетен от посланика на Франция Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. Видеообръщения направиха Ренета Венева – Председател на УС на Национален алианс за работа с доброволци и Георги Богданов – изпълнителен директор на Националната мрежа за децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама