Бивш съдия подреди изложба в Бургаския апелативен съд

13:30, 04 дек 15 / Любопитно 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият съдия от Апелативния съд в Бургас Димитър Димитров, който е и любител художник, откри своя изложба-живопис днес в една от залите на съда. Картините са общо 27 на брой. Някои от тях Димитров е създал през 1974 година, а други през 1986-та. След това е спрял да се занимава с рисуване, а се е отдал на работата си като адвокат.

„Надявах се като се пенсионирам пак да се върна към изкуството и го направих миналата година, след като вече излязох в пенсия”, сподели Димитър Димитров и посочи най-новите си произведения, които са на морска тематика – една от любимите му. Самата изложба Димитров посвещава на предстоящия празник Никулден.

Съдията-художник разказа, че още от ранните си детски години е бил запален по рисуването. Като ученик не е успял да влезе в професионално училище по изкуство, а се е самообразовал. За първи път Димитров е показал своя изложба през 1986-87 година в бившия Дом на архитектите.

Димитър Димитров е на 68 години. Кариерата му е започнала в Районен съд Малко Търново, след което е продължила в Районния съд в Бургас. През 2008 година е правораздавал като апелативен съдия.

Творбите на Димитров са изложени в сградата на Апелативен съд – Бургас, в зала на първия етаж. Посетителите могат да ги разгледат всеки работен ден до 9 декември включително, от 10.00 до 15.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама