Районната прокуратура в Пловдив разследва случай за изготвяне на фалшиви паспорти

13:37, 04 дек 15 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив прави разследване по досъдебно производство за изготвяне на фалшиви паспорти и държане на предмети и материали за съставянето им. Това е престъпление по чл. 308, ал. 7, във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс.

Задържани са трима души за 24 часа - С. Б, на 57 г., съпругата му Л. Б., на 52 г., и 65-годишният Т. А., всички от Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор днес е удължен арестът на 52-годишната жена за срок от 72 часа. Ще бъде внесено и искане в Районния съд да и се даде постоянна мярка "задържане под стража".

Вчера, 3 декември, бе проведена специализирана операция под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив, съвместно с ДАНС и МВР. Извършени са четири претърсвания и изземвания на различни адреси в Пловдив - жилища и незаконна постройка.

Оттам са иззети седем български паспорта, снимки на лица, компактдискове, парични суми – в левове и евро, лаптоп, мобилни телефони, таблети и газов пистолет.

Досъдебното производство е започнало след постъпил сигнал, че в района на ГКПП - Капитан Андреево, е бил направен опит да се изнесат в Турция материали, послужили за съставяне на фалшиви български, английски и финландски паспорти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама