Избраха зам-председателите на ОбС Сливен, председателите и членовете на Постоянните комисии

15:40, 04 дек 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живко Минчев от ГЕРБ-Сливен положи клетва като общински съветник по време на днешното редовно заседание на местния парламент. Той заема мястото на Стефан Кондузов, който бе назначен за зам.-кмет по устройство на територията и строителството в Община Сливен. Председателят на Общинската избирателна комисия Росица Тодорова връчи удостоверението на Минчев.

Съветниците приеха Правилник за работата на Общинския съвет, избраха двама заместник-председатели и съставите и ръководството на постоянните комисии.

Председателят на Групата общински съветници от ГЕРБ Галина Вучкова обяви от трибуната, че в името на прозрачно и демократично управление, ГЕРБ се отказва от зам.-председателско място.

За зам.-председатели на Общински съвет – Сливен бяха избрани Деян Дечев/ БСП/ и Кирчо Димитров /Реформаторски блок/, като и двамата са бивши депутати.

В местния парламент ГЕРБ има четирима председатели на комисии. Георги Стоянов е председател на Постоянната комисия по бюджет, финанси и икономическо развитие, Милена Чолакова - на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания, д-р Димитър Павлов отново е председател на Комисията по здравеопазване, социална и жилищна политика, а Керанка Стамова - на Комисията по развитие на населените места.

Керанка Стамова беше избрана и за представител на Общинския съвет в Областния съвет за развитие. 

В началото на заседанието председателят на Общинския съвет Димитър Митев поздрави  писателката Иванка Денева, която на есенната сесия на Общото събрание на Българската академия на науките и изкуствата, бе удостоена с най-високото звание - „академик” на независимия научен институт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама