Театър-школа „Артистисимо“ отбелязва шести рожден ден с мюзикъл

15:58, 04 дек 15 / Култура 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Театър-школа „Артистисимо“ ще отбележи шестия си рожден ден с мюзикъла „Ne слизай в aDa“ от Иглика Пеева. Премиерата, която е в понеделник, 7 декември от 19.00 часа във Военния клуб, е със свободен вход.

Мюзикълът става реалност с финансовата подкрепа на фондация „Русе – град на свободния дух“. Пиесата е наградена през 2012 година в конкурса „АТТОС“ International Club Canada. Режисьор и сценограф е Александър Илиев, а музиката е дело на Пламен Цветанов, млад български композитор с множество международни награди за театрална и филмова музика. Хореографията е на абсолвентката от НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ Деница Дончева от Русе, която е започнала театралната си кариера от „Артистисимо“, а костюмите и текстът на песните са на Иглика Пеева.

Проектът се реализира по програмата „Не на агресията“ и третира проблемите с насилието в училище. В таци връзка да водени разговори с директори на учебни заведения в Русе, както и с Регионалния инспекторат по образованието, откъдено са заявили, че ще оказват максимална подкрепа, за да бъде видян мюзикълът от колкото се може повече ученици. Броят и датите на представленията зависят от това, колко учебни заведения и кога искат да заведат възпитаниците си да гледат мюзикъла.

Той може да пътува и извън Русе, ако има интерес. Въпреки че е мобилен, спектакълът е професионален, така че се играе само на сцена, с нужното осветление и други необходими условия за поставянето му. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама