Областният управител Детелина Николова призова кметовете да подкрепят МБАЛ-Добрич

16:07, 04 дек 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметовете на общини да проявят ангажираност и съпричастност и да подкрепят обезпечаването на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич  призова областният управител Детелина Николова. Целта е да може лечебното заведение да изпълнява пълноценно областните си функции и да предлага по-качествено лечение на всички пациенти от осемте общини. Общините са акционери в МБАЛ-Добрич, заедно с държавата, в лицето на Министерството на здравеопазването.

   Детелина Николова напомни на кметовете, че всички общини дължат вноска във ВиК асоциацията за 2015 г. Според законовите разпоредби, бюджетът на Асоциацията по ВиК в обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД гр. Добрич, се формира от вноски на държавата и общините, съобразно процентното им участие.

   В бюджетите си за 2016 година кметовете трябва да заложат и средства за поддържане и почистване на деретата и речните корита, с оглед извършване на превантивната дейност за защита на населението при бедствия и аварии, посочи още областният управител.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама