“Шумен 98” с шанс да оглави класирането преди паузата в първенството по хандбал

16:24, 04 дек 15 / Спорт 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изключително оспорвано стана първенството по хандбал при дамите в края на полусезона. Четири отбора , сред които и “Шумен 98”, са с шанс да оглавят класирането преди зимната пауза в шампионата в А група.

Кръг преди края на есенния полусезон интригата в първенството се заплете.

След мачовете от края на миналата седмица не остана нито един отбор без загуба. Досега само с победи бе тимът на “амазонките от Юга” “Свиленград-ПУ”. При гостуването си на “Етър” във Велико Търново “амазонките” допуснаха поражение с 23:30. Така “болярките” и “амазонките” събраха по 10 точки. Лидер обаче продължава да е “Свиленград-ПУ” заради по-добра голова разлика. . 

Само на точка за д тези два тима, на трето място е “Шумен 98”. В миналия кръг шуменки записаха победа при гостуването си на “Ники спорт” в Сливница с 29:18.  Четвърти във временното класиране е “Бъки” Габрово с 8 точки.

Тази събота в мач от 7-ия кръг от първенството “Шумен 98” има гостуване точно на лидера “Свиленград-ПУ”. При победа шуменки могат да станат водач в класирането преди зимната пауза в първенството.

На конкурентите на шуменки за челните места също предстоят тежки мачове. “Етър” гостува на “Хасково”, а “Бъки” на играещия силно в домакинските си мачове “Поморие”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама