Най-резултатната кампания за набиране на хранителни продукти отчете БЧК-Добрич

16:26, 04 дек 15 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветата обществена кампания за набиране на хранителни продукти е най-резултатната със събрани над 4 тона храни на стойност над 6000 лева. Това оповести директор на секретариата на Областния съвет на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов. Резултатите бяха обявени по време на тържество за отбелязване на Международния ден на доброволеца, който по решение на ООН се чества на 5 декември.

   Доброволецът е непринуден, етичен, отдаден, отговорен, но най-вече с голямо сърце, милосърден и с готовност за помощ и подкрепа.Днес можем да кажем, че тази характеристика е валидна и за нашите доброволци, каза д-р Еринозов. Той припомни, че традиционно областната червенокръстка организация е силна, благодарение на доброволците си. През 2014 г. в нея са били регистрирани  561 доброволци, от които 201 по програми, а тези на БМЧК са били 410. „Благодарим на доброволците от БМЧК, на доброволците възрастни хора, на доброволците – кръводарители, на доброволците – фондонабирачи. На всички, които по един или друг повод активно са участвали със своя труд в различни ситуации и дейности“, каза д-р Еринозов.

   Той отправи благодарност и на учениците, техните родители и учители , които през ноември се включиха в обществената кампания за набиране на хранителни продукти. Тази кампания има и възпитателна цел – да се създаде нагласа у нашите деца и младите хора за благотворителност, подчерта директорът на ОС на БЧК. Той оповести училищата, които най-много са се постарали и положили усилия, за да бъде тази девета кампания най-резултатна през годините. Най-много хранителни продукти – 1,114 тона, са събрали учениците от СОУ „П. Р. Славейков“ в Добрич. В класирането на средните общообразователни  училища на второ място са ХГ ”Св. Кирил и Методий” – 358.3 кг., а на трето място – СОУ ”Кл. Охридски – 317.05 кг. При основните училища най-много продукти са събрали учениците от ОУ „Хр.Ботев” – 374.7 кг., втори са ОУ „Хан Аспарух” – 274.2 кг., а трети - ОУ „Христо Смирненски” – 130 кг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама