Мерджанов: БСП е партията, която няма нищо общо със скандала „Яневагейт“

16:28, 04 дек 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП е партията, която няма нищо общо със скандала „Яневагейт“, а самият скандал е активно мероприятие. Тази теза обяви в интервю пред София Topnovini.bg зам.-председателят на парламентарната група на „БСП-лява България“ и говорител на партията Атанас Мерджанов.

„В крайна сметка имаме легитимни институции и държавни органи и решенията трябва да се вземат там. Този, който има намерение да прави някакви промени в съдебната власт, да бъде така коректен да ги направи по надлежния ред“, посочи той.

Попитан защо в БСП толкова трудно се пема политическа отговорност с оставки, Мерджанов беше категоричен, че този въпросът в партията винаги се е решавал на легитимните партийни форуми.

„Това, че някой кръжец нещо обсъжда някъде, може да е само едно „светло намерение“, но истинското партийно, коректно и честно политическо поведение е това да бъде заявено на форум. Имахме подобен спор на един от предпоследните партийни съвети, той беше решен по възможно най-демократичния начин – с гласуване, макар че повдигнатият въпрос беше противоуставен“, обясни той.

Пълният текст на интервюто можете да прочетете в рубриката „Мнения“ тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама