Утвърдиха регламента за определяне на 10-те най-добри спортисти на Сливен

17:29, 04 дек 15 / Спорт 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливен  ще отличи спортистите си за 2015 година преди  Коледните празници. По традиция в края на всяка календарна година 10-те най-добри състезатели ще получат специално изработени плакети.

За целта днес председатели на спортни клубове и треньори се събраха, за да определят регламента, по който ще се излъчат заслужилите.

Спортистите ще бъдат определени след направени предложения от спортните клубове до комисия, утвърдена със заповед на кмета на общината. Комисията се състои от седем представители, съответно трима от Общината и четирима от спортните клубове-борба, баскетбол, вдигане на тежести и джудо. Тя ще заседава около 16 декември.

Определянето на 10-та ще стане чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски, Балкански и Държавни първенства.

До 11 декември представителите на спортните клубове трябва да заявят номинираните, след което комисията ще обработи и ще отчете резултатите за определяне на десетте най-добри спортисти на Сливен за 2015 година.

За треньор на годината ще бъде номиниран личният наставник на победителя в анкетата за най-добър спортист.

Тържественото награждаване на 10-те най-добри спортисти на Сливен ще бъде на 21 декември в залата на Общината.

По време на днешната среща бе обсъдена идеята да се създаде Сдружение на спортните клубове, което да обединява и отстоява интересите на спорта в града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама